Olifanten

Olifanten zijn niet in staat zich tegen de mens te verdedigen.

De scheve machtsverhouding tussen mensen en olifanten is de reden geweest om ons bedrijf en onze stichting te bouwen. Olifanten zijn niet in staat zich tegen de mens te verdedigen. Zij hebben betrokken individuen en bedrijven nodig om voor hen op te komen. QUERKO / GREEN QUERKO wil de stem van deze prachtige dieren zijn.

De mens domineert de planeet al eeuwenlang en dit proces is nu onomkeerbaar. De voortdurende wereldwijde economische ontwikkeling breidt het bereik van menselijke activiteiten uit en reduceert de toch al beperkte leefruimte van deze olifanten. Samen met de voortdurende stroperij vormt dit een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van de soort. GREEN QUERKO ondersteunt daarom organisaties die olifanten beschermen, die voorlichting geven en acties op touw zetten, en daarnaast veilige opvang bieden voor weesolifantjes, gewonde dieren en andere olifanten die hulp nodig hebben.

GREEN QUERKO is daarmee anders dan stichtingen die afhankelijk zijn van donateurs.

Het creëren van een dierenreservaat is een complex proces dat een enorme hoeveelheid werk vraagt van veel mensen. Tegelijkertijd is een solide en langdurige financiering vereist. Precies om deze reden hebben we QUERKO gelanceerd: we wilden onze eigen financiering organiseren.

GREEN QUERKO is daarmee anders dan stichtingen die afhankelijk zijn van donateurs. We hebben geen bezwaar tegen externe financiering, maar we concentreren ons vooral op deze zelfvoorzienende structuur die ons in staat stelt om nu en in de toekomst de stichting levensvatbaar te houden.

Bekijk onze andere MVO activiteiten

Meditatie

Bij QUERKO / GREEN QUERKO doen we aan meditatie. De reden hiervoor is ons geloof in mensen.

Meer Informatie

Vegan Kitchen

Ons Vegan Kitchen project is niet bedoeld om anderen te overtuigen van een bepaalde manier van leven, maar vooral om de rijke verscheidenheid die deze keuken biedt te delen met de wereld.

Meer Informatie

Feedback van klanten

Zeg ons wat je denkt

Zakelijke feedback, opmerkingen, hints, inzichten, alles waarvan u denkt dat het belangrijk is en waarvan u overtuigd bent dat we hiervan op de hoogte moeten zijn.

Lees wat mensen zeggen

Rogier van der Heijden

Querko heeft bij ons een dakopgang en groot dakterras (70m2) gerealiseerd. Ik ben zeer tevreden over hoe alles verlopen is. We zijn altijd goed op de hoogte gehouden van vorderingen en verwachtingen. We zijn betrokken bij de keuzes die gedurende het project nog gemaakt moesten worden. En misschien wel het belangrijkste; een probleempje dat nog na de oplevering aan het licht kwam, is zonder discussie of wat dan ook, zeer netjes opgelost. Ik zou Querko hier om zeker aanraden.

Carrie Ballard

Working with QUERKO was a positive experience. The organization is set up to make a difference in the world via its work—not just sustainable and ecologically advanced buildings, but positive impact on people, wildlife, and planet. Their founding mission carries over to their business relationships. The manager I worked with was kind, professional, committed, and fair. I could not have asked for a better working relationship—if you can work with them, do it. You will not regret it!