MVO - Maatschappelijk verantwoord ondernemen

QUERKO ontwikkelt allerlei soorten maatschappelijke verantwoordelijke activiteiten die je terugvindt in alle aspecten van ons bedrijf.

Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij als bedrijf verantwoordelijk zijn om onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Bij QUERKO investeren we in maatschappelijke verantwoordelijkheid op vier gebieden: Samenwerking, Personeel, Milieu, Markt

Maatschappij

We zijn ervan overtuigd dat een bedrijf succesvol wordt als het zijn middelen, expertise en ervaring inzet op een manier die de natuur en mensen positief beïnvloedt. Door het gebruik van moderne technologieën en door samen te werken met overheden, ondernemers en maatschappelijke organisaties, helpen we mensen om nieuwe vaardigheden te leren waarmee ze economische ontwikkeling kunnen aanjagen en tegelijkertijd het publieke belang dienen. De initiatieven die we in deze richting ondernemen zijn strategisch en langdurig, omdat ze op die manier ook daadwerkelijk verandering kunnen brengen.

Personeel

Een maatschappelijk verantwoordelijke onderneming houdt rekening met de belangen van verschillende groepen en is betrokken bij de omgeving waarin het opereert; bijvoorbeeld als het gaat om arbeid, milieu, onderwijs en liefdadigheid. Een belangrijke betrokkene hierin is ons eigen team. De strategie van maatschappelijke verantwoordelijkheid creëert een bedrijfscultuur waarin mensen graag werken en zich goed voelen. Gezamenlijke activiteiten, met name voor goede doelen (zoals GREEN QUERKO), brengen het team samen en zorgen ervoor dat we allemaal verantwoordelijkheid nemen; niet alleen voor elkaar op de werkvloer maar ook voor de wereld om ons heen.

Milieu

Een van de belangrijkste stakeholders van bijna elk bedrijf is het milieu: ook wel ‘de stille belanghebbende’ genoemd. Voor QUERKO is deze belanghebbende een belangrijk onderdeel van onze missie. Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij als bedrijf verantwoordelijk zijn om onze ecologische voetafdruk te verminderen door het slimme gebruik van grondstoffen, door afval te verminderen en door ecosystemen te beschermen.

Om de negatieve effecten op het milieu te beperken en duurzaam afvalbeheer te minimaliseren doen we drie dingen: verminderen, hergebruiken en recyclen. We gebruiken levenscyclusbeoordelingen (LCA), een kwantitatief instrument om de milieueffecten van een product over een breed perspectief gedurende de hele levenscyclus te meten. Daarnaast is er het Duurzaam Supply Chain Management (SSCM): het economische, sociale en ecologische beheer van de supply chain gedurende de hele levenscyclus van het product. Hiermee creëren en waarborgen we economische, sociale en ecologische waarde voor alle betrokken partijen. Hierbij gaat het vooral om leveranciers van bouwmaterialen die door ons worden gebruikt.

Markt

Klanten gelukkig maken door kwaliteit te leveren: dat is één van de belangrijkste principes achter QUERKO. Onze diensten evalueren en testen we continu, om zo de veiligheid van onze klanten en het milieu te waarborgen.

Wij respecteren de principes van eerlijke concurrentie en handelen in overeenstemming met de mededingingsregels.

Onze belangrijkste MVO activiteiten

Olifanten

Olifanten zijn niet in staat zich tegen de mens te verdedigen. Zij hebben betrokken individuen en bedrijven nodig om voor hen op te komen. QUERKO / GREEN QUERKO wil de stem van deze prachtige dieren zijn.

Meer Informatie

Meditatie

Bij QUERKO / GREEN QUERKO doen we aan meditatie. De reden hiervoor is ons geloof in mensen.

Meer Informatie

Vegan Kitchen

Ons Vegan Kitchen project is niet bedoeld om anderen te overtuigen van een bepaalde manier van leven, maar vooral om de rijke verscheidenheid die deze keuken biedt te delen met de wereld.

Meer Informatie

Feedback van klanten

Zeg ons wat je denkt

Zakelijke feedback, opmerkingen, hints, inzichten, alles waarvan u denkt dat het belangrijk is en waarvan u overtuigd bent dat we hiervan op de hoogte moeten zijn.

Lees wat mensen zeggen

Rogier van der Heijden

Querko heeft bij ons een dakopgang en groot dakterras (70m2) gerealiseerd. Ik ben zeer tevreden over hoe alles verlopen is. We zijn altijd goed op de hoogte gehouden van vorderingen en verwachtingen. We zijn betrokken bij de keuzes die gedurende het project nog gemaakt moesten worden. En misschien wel het belangrijkste; een probleempje dat nog na de oplevering aan het licht kwam, is zonder discussie of wat dan ook, zeer netjes opgelost. Ik zou Querko hier om zeker aanraden.

Carrie Ballard

Working with QUERKO was a positive experience. The organization is set up to make a difference in the world via its work—not just sustainable and ecologically advanced buildings, but positive impact on people, wildlife, and planet. Their founding mission carries over to their business relationships. The manager I worked with was kind, professional, committed, and fair. I could not have asked for a better working relationship—if you can work with them, do it. You will not regret it!