MVO - Maatschappelijk verantwoord ondernemen

QUERKO ontwikkelt allerlei soorten maatschappelijk verantwoorde activiteiten die je kunt terugvinden in alle aspecten van ons bedrijf.

We doen dit niet alleen omdat we het leuk en belangrijk vinden, dit doen we juist omdat we een evenwicht zoeken tussen het voeren van een efficiënte business die tegelijkertijd maatschappelijke belangen behartigt.

QUERKO investeert in de maatschappij op vier gebieden:

Maatschappij

Bij QUERKO zijn we ervan overtuigd dat een bedrijf pas echt succesvol kan worden als het zijn middelen, expertises en ervaringen inzet op een manier die de natuur en mensheid positief kan beïnvloeden. Dankzij moderne technologieën en de verschillende branches waar wij mee samenwerken, helpen we mensen nieuwe vaardigheden te leren. Nieuwe vaardigheden waarmee ze niet alleen hun eigen economische ontwikkeling kunnen stimuleren, maar ook vaardigheden om het publieke belang te dienen. De initiatieven die QUERKO neemt op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn strategisch en langdurig. Ze zijn dat omdat ze op die manier ook daadwerkelijk verandering kunnen brengen.

Personeel

Een maatschappelijk verantwoordelijke onderneming is een onderneming die rekening houdt met de belangen van verschillende groepen. Daarnaast is een maatschappelijk verantwoordelijke onderneming erg betrokken op verschillende gebieden. Je kunt hierbij onder andere denken aan arbeid, milieu, onderwijs en liefdadigheid. QUERKO is een goed voorbeeld van een maatschappelijk verantwoordelijke onderneming. De strategie van een bedrijf dat zich bewust is van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheden, zorgt voor een cultuur waarin mensen graag willen werken en zich goed voelen. Gezamenlijke activiteiten brengen het team samen en zorgen ervoor dat iedereen verantwoordelijkheid wil nemen. Dat geldt niet alleen op de werkvloer maar ook voor de wereld om ons heen.

Milieu

Een van de belangrijkste oogpunten voor ieder bedrijf zou het milieu moeten zijn. Het milieu wordt ook wel “de stille belanghebbende” genoemd. Voor QUERKO is het milieu een enorm belangrijk onderdeel van onze missie. Wij vinden namelijk dat onze impact op het milieu zo klein mogelijk moet zijn. Om deze reden maken wij gebruik van speciale grondstoffen, verminderen we ons afval en beschermen we het ecosysteem. Dat zijn zaken die wij heel normaal vinden.

Om er voor te zorgen dat de negatieve impact op het milieu zo klein mogelijk is, werken wij aan duurzaam afvalbeheer en verminderen we onze hoeveelheid afval. Dit doen we door middel van drie dingen: verminderen, hergebruiken en recyclen. We gebruiken hiervoor levenscyclusbeoordelingen (LCA’s). Ook maken we gebruik van “SCCM”, dit is een vorm van duurzaam management omtrent de gebruiksduur van een product.

Markt

Uiteindelijk willen we natuurlijk de klanten van QUERKO blij maken door kwaliteit te leveren. Uiteraard is dat het belangrijkste speerpunt voor QUERKO. Daarom testen en evalueren we onze diensten continue. Zo kunnen we de veiligheid van onze klanten en de veiligheid van het milieu waarborgen.
Daarnaast respecteren we de principes van eerlijke concurrentie en handelen we in overeenstemming met de mededingingsregels. Onze onderneming heeft nooit, en zal in de toekomst nooit, oneerlijke of illegale afspraken maken tussen concurrenten.

Onze belangrijkste MVO activiteiten

Olifanten

Olifanten zijn niet in staat om zich tegen de mens te verdedigen. Deze prachtige dieren hebben betrokken individuen en bedrijven nodig die voor hun op komen. QUERKO en GREEN QUERKO willen graag de stem van de olifanten zijn, aangezien zij deze zelf niet hebben.

Meer Informatie

Meditatie

Bij QUERKO en GREEN QUERKO geloven we dat iedere poging om de natuur te redden en te behouden alleen uitgevoerd kan worden met behulp van mensen.

Meer Informatie

Vegan Kitchen

Uiteraard is onze veganistische keuken en het project dat wij hier intern van hebben gemaakt niet bedoeld om jou te overtuigen van onze manier van leven. Wel openen we graag je ogen. De rijke verscheidenheid van de veganistische keuken is iets wat we graag met je delen.

Meer Informatie

Feedback van klanten

Zeg ons wat je denkt

Zakelijke feedback, opmerkingen, hints, inzichten, alles waarvan u denkt dat het belangrijk is en waarvan u overtuigd bent dat we hiervan op de hoogte moeten zijn.

Lees wat mensen zeggen

Rogier van der Heijden

Querko heeft bij ons een dakopgang en groot dakterras (70m2) gerealiseerd. Ik ben zeer tevreden over hoe alles verlopen is. We zijn altijd goed op de hoogte gehouden van vorderingen en verwachtingen. We zijn betrokken bij de keuzes die gedurende het project nog gemaakt moesten worden. En misschien wel het belangrijkste; een probleempje dat nog na de oplevering aan het licht kwam, is zonder discussie of wat dan ook, zeer netjes opgelost. Ik zou Querko hier om zeker aanraden.

Carrie Ballard

Working with QUERKO was a positive experience. The organization is set up to make a difference in the world via its work—not just sustainable and ecologically advanced buildings, but positive impact on people, wildlife, and planet. Their founding mission carries over to their business relationships. The manager I worked with was kind, professional, committed, and fair. I could not have asked for a better working relationship—if you can work with them, do it. You will not regret it!