Olifanten

Olifanten zijn niet in staat zich tegen de mens te verdedigen.

De scheve machtsverhouding tussen de mensheid en olifanten is voor ons de reden geweest om ons eigen bedrijf en onze eigen stichting te beginnen. Olifanten zijn niet in staat om zich tegen de mens te verdedigen. Deze prachtige dieren hebben betrokken individuen en bedrijven nodig die voor hun op komen. QUERKO en GREEN QUERKO willen graag de stem van de olifanten zijn, aangezien zij deze zelf niet hebben.

De mens domineert de aarde al eeuwenlang en inmiddels is dit een onomkeerbaar proces geworden. De voortdurende economische ontwikkeling, wereldwijd, draagt zorg voor de inperking van de toch al beperkte leefruimte van olifanten. Menselijke activiteiten gaan steeds verder, en steeds meer ruimte wordt gebruikt om omzet te maken voor bedrijven. Daarnaast is er natuurlijk de voortdurende stroperij waar olifanten veelal de dupe van worden.

GREEN QUERKO is om deze reden anders dan andere stichtingen die volledig afhankelijk zijn van donateurs.

GREEN QUERKO ondersteunt om deze redenen organisaties die zich bezighouden met het beschermen van olifanten en daarnaast ook voorlichtingen geven en acties op touw zetten. Ook zetten we ons in voor veilige opvangplekken voor olifanten die door stroperij en menselijk toedoen onder andere wees of gewond zijn geraakt.

Het creëren van een dierenreservaat is een lastig proces dat een enorme hoeveelheid werk kost en waarbij veel mensen nodig zijn. Daarnaast is een langdurige en solide financiering vereist. Om deze reden hebben we QUERKO opgericht. De manier om GREEN QUERKO als organisatie te kunnen financieren.

GREEN QUERKO is om deze reden anders dan andere stichtingen die volledig afhankelijk zijn van donateurs. GREEN QUERKO heeft geen bezwaar tegen externe financieringen, sterker nog alle beetjes zijn altijd welkom. Toch concentreert GREEN QUERKO zich met name op de zelfvoorzienende structuur waardoor we in de toekomst onze stichting zullen behouden en zo veel olifanten kunnen redden.

Bekijk onze andere MVO activiteiten

Meditatie

Bij QUERKO en GREEN QUERKO geloven we dat iedere poging om de natuur te redden en te behouden alleen uitgevoerd kan worden met behulp van mensen.

Meer Informatie

Vegan Kitchen

Uiteraard is onze veganistische keuken en het project dat wij hier intern van hebben gemaakt niet bedoeld om jou te overtuigen van onze manier van leven. Wel openen we graag je ogen. De rijke verscheidenheid van de veganistische keuken is iets wat we graag met je delen.

Meer Informatie

Feedback van klanten

Zeg ons wat je denkt

Zakelijke feedback, opmerkingen, hints, inzichten, alles waarvan u denkt dat het belangrijk is en waarvan u overtuigd bent dat we hiervan op de hoogte moeten zijn.

Lees wat mensen zeggen

Rogier van der Heijden

Querko heeft bij ons een dakopgang en groot dakterras (70m2) gerealiseerd. Ik ben zeer tevreden over hoe alles verlopen is. We zijn altijd goed op de hoogte gehouden van vorderingen en verwachtingen. We zijn betrokken bij de keuzes die gedurende het project nog gemaakt moesten worden. En misschien wel het belangrijkste; een probleempje dat nog na de oplevering aan het licht kwam, is zonder discussie of wat dan ook, zeer netjes opgelost. Ik zou Querko hier om zeker aanraden.

Carrie Ballard

Working with QUERKO was a positive experience. The organization is set up to make a difference in the world via its work—not just sustainable and ecologically advanced buildings, but positive impact on people, wildlife, and planet. Their founding mission carries over to their business relationships. The manager I worked with was kind, professional, committed, and fair. I could not have asked for a better working relationship—if you can work with them, do it. You will not regret it!